Go Back

Osteagtig ristede søde kartofler

Cheddarost, spidskål og bacon giver smag til disse "to gange bagte" søde kartofler. Hurtig og nem at lave, denne fyldte søde kartoffel-opskrift er perfekt til ferien eller et ugemåltid.
Ret Appetizer, lunch, Main Course, Snack
Køkken American
Keyword rosated
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 6
Kalorier 145kcal

Equipment

  • lille skål
  • ovn
  • Bageplade

Ingredienser

  • 5  søde kartofler, halveret på langs
  • 2 spsk olivenolie
  • kosher salt og sort peber
  • 3/4 kop  fontina, revet 
  • 1/3 kop  parmesan, revet

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 425° F. Gnid kartoflerne med olien og krydr med ¼ teskefuld salt og peber. Bag med skærsiden nedad på en bageplade med kant, indtil de er gyldenbrune og møre, 18 til 22 minutter.
  • Tænd ovnen til at stege. Kombiner fontina og parmesan i en lille skål. Vend kartoflerne med snitsiden opad og top med osteblandingen, del jævnt. Steg indtil osten er smeltet og gyldenbrun, 2 til 3 minutter. Drys med mere peber, hvis det ønskes. Serveres varm.