Denne opskrift på karrylinser, et vegansk one-pot vidunder, er krydret med gurkemeje, sennepsfrø, spidskommen og frisk ingefær. Kokosmælk tilbyder en rigdom og subtil sødme, der balancerer varmen og krydderierne. En bunke grønkål (eller spinat) gør det til et måltid.
Ret Aftensmad
Køkken Indian
Keyword Quick & Easy
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 50 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime5 minutterminutter
Antal 6
Kalorier 15kcal
Equipment
1 wok
1 Serveringsskål
Ingredienser
2 spsk kokosolie eller jordnøddeolie (eller olivenolie)
1 mellemstor gult løg, finthakket, for at give 1-1,5 kopper
4fed hvidløg, knust og pillet
Kosher salt
1 spsk fintrevet frisk ingefær
2 tsk gule eller brune sennepsfrø
2 tsk stødt gurkemeje
1tsk stødt koriander
1tsk stødt spidskommen eller fennikel
1/2 tsk rød peberflager
31⁄2 dl vand
14 -ounce dåse usødet kokosmælk
1/2kop røde linser
1/2kop franske grønne linser
6 ounce grønkål (eller babyspinat), omkring 6 kopper, blade fjernet fra stængler, groft hakket
frisk lime, til servering, valgfrit
Tilberedningstilstand Undgå, at din skærm bliver mørk
Sådan gør du
I en stor gryde over medium-høj kombineres olie, løg, hvidløg og 1 tsk salt. Når du hører et syden, skal du dække gryden, skrue ned for varmen og koge under omrøring af og til, indtil løget er blødt og lige er begyndt at farve, 7 til 9 minutter. Rør ingefær, sennepsfrø, gurkemeje, koriander, fennikel og rød peberflager i. Kog, omrør ofte, indtil dufter, cirka 1 minut. Tilsæt vand, kokosmælk, linser og den resterende 1/2 tsk salt, og bring derefter i kog. Reducer til lavt niveau, læg låg på og lad det simre under omrøring en eller to gange, indtil linserne er nedbrudt, 40 til 50 minutter.
Rør grønkålen i og lad det simre tilbage. Smag til og smag til med salt, hvis det ønskes. Server med det samme eller køl og stil på køl til en fremtidig dag - den er god kold direkte fra køleskabet.
Noter
Vær ikke bange for at lave dette i forvejen - det er endnu lækrere på dag to. Opskriften fordobles også godt.