Hvis kalkunen er frossen: Tø op i køleskabet, 24 timer for hver 5 pund kalkun. Jeg kan godt lide at give mig selv 1 ekstra dag, bare for en sikkerheds skyld.Tag den optøede kalkun ud af køleskabet 1 time før stegning, så den får stuetemperatur.
Juster din ovnrist, så kalkunen sidder i midten af ovnen. Forvarm ovnen til 325 grader F
Lav urtesmøret ved at kombinere stuetemperatur smør, hakket hvidløg, salt, peber, en spiseskefuld friskhakket rosmarin, en spiseskefuld friskhakket timian og en halv spiseskefuld friskhakket salvie. (Du skal bruge de resterende friske urter til at fylde inde i kalkunens hulrum)
Fjern kalkunen fra emballagen og fjern halsen og indmaden fra indersiden af fuglens hulrum. (Gem dem til sovs, hvis du vil, eller kassér dem). Dup kalkunen meget tør med køkkenrulle.Krydr kalkunens hulrum med salt og peber. Fyld den med den kvartede citron, løg og æble og rester af krydderurter.
Brug fingrene til at løsne og løfte skindet over brysterne (på toppen af kalkunen) og glat et par spiseskefulde af urtesmøret nedenunder.Stik kalkunens vinger under kalkunen, og sæt kalkunen på en stegerist inde i en bradepande
Mikrobølgeovn den resterende urtesmørblanding i 30 sekunder (det behøver ikke at være helt smeltet - bare virkelig blødgjort). Brug en drypningsbørste til at børste det resterende urtesmør over hele ydersiden af kalkunen, benene og vingerne.Steg ved 325 grader F i omkring 13-15 minutter pr. pund, eller indtil den indre temperatur (indsat på midten af låret og brystet) når omkring 165 grader. (Jeg fjerner kalkunen fra ovnen, når den når 160 grader. Derefter dækker jeg den med folie og lader den hvile på bordet. Den fortsætter med at lave mad under folien, for at nå 165 grader F.)
Tjek kalkunen omkring halvvejs gennem tilberedningen, og når skindet bliver gyldenbrunt, skal du dække toppen af kalkunen med stanniol for at beskytte brystkødet mod overkogning. Alternativt kan du begynde at tilberede kalkunen med den i folie, så kan du i løbet af den sidste time af madlavningen tage folien af for at lade kalkunen brune.Lad kalkun hvile i 20-30 minutter før udskæring . Reserver eventuelt dryp og saft tilbage i din bradepande for at lave kalkunsovs