Go Back

Hjemmelavet Fried Rice

Denne kinesisk-inspirerede opskrift på stegte ris er min absolutte favorit. Det er hurtigt og nemt at lave, kan tilpasses med enhver af dine yndlingsblandinger og så uimodståeligt lækkert.Stegte ris er en takeaway-favorit, men det er også hurtigt og nemt at lave derhjemme. Det er en fantastisk måde at bruge rester af ris (kogte, kolde ris giver de bedste stegte ris) og forvandle kedelige rester til en helt ny ret. Næste gang du laver ris, skal du bare lave ekstra og gemme det væk. Så har du en lækker, hurtig stegt rismiddag på ingen tid.
Ret Main Course
Køkken Chinese
Keyword Quick & Easy
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4
Kalorier 225kcal

Equipment

  • Stegepande
  • spatel
  • skål.

Ingredienser

  • 2 grønne løg, hakket
  • 2 spsk let sojasovs
  • 2 æg
  • Friskkværnet peber efter smag
  • 1 tsk  salt
  • 3 spsk olie 
  • 4 kopper kogte ris , afkølet

Sådan gør du

  • Saml ingredienserne,Pisk æggene let sammen med peber og salt.
  • Varm en wok eller stegepande op over medium-høj varme og tilsæt 1 spsk af olien. Når olien er varm tilsættes æggene. Kog under omrøring, indtil de er let sammenvoksede, men ikke for tørre. Fjern æggene og rens gryden ud.
  • Tilsæt de resterende 2 spsk olie. Tilsæt de kogte og afkølede risrester. Steg i et par minutter, brug en træske til at skille den fra hinanden. Rør sojasovsen eller østerssaucen i efter ønske.
  • Når risene er gennemvarmet, tilsættes rørægget tilbage i gryden. Bland grundigt, og rør derefter grønne løg i. Serveres varm.